Beste carnavalsvierders,

Na een periode van 5 jaar heb ik, prins Lu, het stokje van prins Willem den Eersten overgenomen.

Mijn naam is Luciën de Maat en ik ben in 1965 op de grens van Lamswaarde en Graauw en Langendam geboren. De families Kips en Verras zorgen ervoor dat ik heel mijn leven al een verbondenheid heb met Graauw. Daarnaast woon ik alweer ruim 20 jaar binnen de grenzen van Graauw en Langendam. En dat bevalt me prima.

Het is een eer om de nieuwe prins van de Djerken te mogen zijn, omdat carnaval in het Djerkenland gezellig en leutig is. Dat is iets waar we met zijn allen voor zorgen.
Wij doen als stichting de Djerken en een groot aantal vrijwilligers ons best om carnaval in het Djerkenland te organiseren en onze wagenbouwers die doen hun best om heel goed voor de dag te komen.

Dat carnaval leeft in het Djerkenland blijkt wel uit het feit dat we de meeste eigen wagenbouwers hebben. Dat vinden wij als de Djerken prachtig en daar zijn we heel trots op!

Ik hoop dan ook dat ik als prins LU, samen met mijn hofdames, champetters, raad van elf en leden van de stichting de Djerken een bijdrage kan leveren aan het carnavalsfeest in het Djerkenland.

Ik heb er al zin in om samen met jou carnaval te vieren in het Djerkenland en ik hoop je daarom ook graag (terug) te zien in het Djerkenland.
Alaaf!

Prins Lu met gevolg